Zoho Sales en Marketing applicaties

Zoho Sales en Marketing applicaties

Zoho verkoop en marketing applicaties

Naast het CRM biedt Zoho veel meer sales en marketing tools die u kunnen helpen sneller, slimmer en meer te verkopen. Denk aan een module voor mailcampagnes (alternatief MailChimp), webchat, webformulieren, sociale media, en meer. Deze tools koppelen allemaal goed aan CRM, dat is het voordeel van het gebruik van Zoho apps.

 

Zoho CRM

zoho-CRM-1 Zoho Sales en Marketing applicaties

Natuurlijk is de basis van alles het CRM. Dit is voor relatie- en verkoopbeheer. Het brengt structuur en automatisering in verkoop.

Hier volgen een aantal applicaties van Zoho die daarmee geïntergreerd kunnen worden:

 

Zoho Campaigns

Deze app is voor mailcampagnes en Marketing Automation (lead nurturing etc.). Je kan ook Sociale media campagnes managen. In de meeste gevallen is dit het alternatief voor MailChimp, omdat het makkelijk koppelt met Zoho CRM.

Zoho SalesIQ

Deze applicatie biedt een webchat en geeft inzicht in websitebezoek. Leadscoring op basis van het gedrag van websitebezoekers is ook mogelijk. Zo weet je welke leads interessant (warm) zijn! Voor de webchat zijn er ook allerlei intelligentie in te bouwen, zoals: wanneer krijg je een pop-up chatbericht.

Zoho Social

Zoho Social biedt een Social Media beheer platform. Je ziet interactie met leads/contactpersonen op social media. Je kan ook berichten en posts inplannen. Zeker handig als je wat drukker bent met Social Media!

Zoho Forms

Met deze module maak je makkelijk website-formulieren. Deze kan je aan je site koppelen! Elke aanpassing vanuit Zoho wordt real-time verwerkt in de site.

Zoho Salesinbox

Dit is de intelligente mailbox met automatisering van Zoho. Je kan het aanvragen voor in het CRM, als je de mail met IMAP koppelt.

Zoho Motivator

Een real-time wedstrijd-dashboard voor verkopers. Als je vaker wedstrijden organiseert voor sales, dan is het zeker interessant.

Zoho Survey

Dit is een handige tool voor vragenlijsten (Survey). Makkelijk aan te maken, en logica is goed in te bouwen. De resultaten kunnen aan CRM velden worden gekoppeld.