Zoho CRM rapportage en dashboard: pijplijn

Zoho CRM rapportage en dashboard: pijplijn

Zoho CRM en een goede salesfunnel (pijplijn)

U kent waarschijnlijk het plaatje wel, een trechter met kleurtjes: de salespijplijn. Leads bovenin, de orders onderin. 

Zoho CRM heeft echter een beperkte functionaliteit met betrekking tot deze salespijplijn. Zoho is prima in staat om een trechter grafiek te maken, echter alleen gebaseerd op 1 module tegelijk, en geen samenvatting over de modules heen. Wij hebben daarvoor echter de oplossing! Laten we beginnen bij het visuele voorbeeld:

Pijplijn in Zoho:

Gebaseerd op het veld ‘niveau’ (Engels: Stage) ziet de salespijplijn er zo uit:

 Pijplijn-Zoho Zoho CRM rapportage en dashboard: pijplijn

Op zich een prima pijplijn, het geeft echter alleen de pijplijn op verkoopkans niveau (opportunity / deal) weer. Ik wil echter meer weten!

 

Pijplijn in Excel, het alternatief voor rapportage in Zoho:

Als we de pijplijn van lead tot order / klant willen zien, is er echter een andere rapportage nodig. Met deze rapportage kan je conversies inzichtelijk maken in elke processtap die je neemt. De pijplijn in gebaseerd op Zoho CRM data: leads, gebeurtenissen (type verkoopafspraak), offertes (bijv. aantal opportunities / deals) en orders (binnengehaalde opportunities / deals).

Ook zie je de pijplijn in Excel op basis van Deals, deze pijplijn is vergelijkbaar met de Zoho pijplijn. Echter is de grafische en nummerieke vormgeving een stuk flexibeler!

Pijplijn-Rapportage Zoho CRM rapportage en dashboard: pijplijn

CRMstrategen heeft de Zoho – Excel koppeling

Wij vinden inzicht op basis van rapportage en dashboards zeer belangrijk. Daarom hebben we deze uitgebreide mogelijkheid tot rapporteren gebouwd. Met 1 druk op de knop zit alle data in Excel vanuit Zoho CRM. Hier kunt u allerlei maatwerk rapporten bouwen. Veel uitgebreider dan in het CRM zelf. Deze koppeling is handgemaakt: UNIEK! We zijn de enige Zoho partner met deze koppeling.

Nog een voorbeeld van een dashboard, gebaseerd op Zoho CRM data:

Managementdashboard-1024x535 Zoho CRM rapportage en dashboard: pijplijn

CRMstrategen is officieel Zoho consultant: we helpen u graag met Zoho!