Bedrijfsgroei

transparent Bedrijfsgroei Veel ondernemers willen hun bedrijf
laten groeien, wellicht u ook. Alleen
de vraag is ‘hoe dan’? Wij voorzien u
graag van bedrijfskundig advies!
AFSPRAAK MAKEN Bedrijfsgroei pijplijn-mac Bedrijfsgroei Bedrijfsgroei Veel ondernemers willen hun bedrijf
laten groeien, wellicht u ook. Alleen
de vraag is ‘hoe dan’? Wij voorzien u
graag van bedrijfskundig advies!

Veel ondernemers willen hun bedrijf laten groeien, wellicht u ook. Alleen de vraag is ‘hoe dan’? Als je roept dat je dat weet, is het al snel verdacht en vaak is het antwoord weinig concreet. Wij maken het wél concreet met onze groei-oplossing voor het MKB.

Bedrijfsgroei kan op een aantal manieren stagneren. Daar kunnen veel redenen voor zijn: de strategie is niet goed, de uitvoering van de strategie is verkeerd, de mensen in de organisatie zijn niet capabel, er is geen geld, noem maar op. Op een aantal vlakken kunnen wij daarin concreet helpen. Op de andere vlakken kunnen we u in de goede richting wijzen.

Bedrijfsgroei begint vaak met de vraag ‘ik wil meer verkopen’ of ‘ik wil meer omzet’. En nee, wij zijn geen marketing bureau. Wij kijken juist eerst naar de basis, voordat u geld uitgeeft aan marketing. Heeft u een juiste strategie en infrastructuur om ‘meer te verkopen’?

Dit bieden wij!

Dit bieden wij:
  • Een CRM Strategie: Een plan voor het verkrijgen en behouden van klantenrelaties
  • Een IT-oplossing die de verkoop helpt structureren en automatiseren, namelijk een CRM-systeem.
  • Managementinformatie, zodat u inzicht krijgt in uw bedrijfsprestaties.
Dit zijn essentiële ingrediënten voor bedrijfsgroei waarbij wij u helpen.
In een zin: “Wij bieden een IT-oplossing die de efficiëntie en effectiviteit van de verkoop maximaliseert.”
Onder efficiënt verstaan wij: makkelijk, snel, bespaart tijd.
Onder effectiviteit verstaan wij: een beter resultaat qua ‘omzet’ en ‘klantvriendelijkheid’.
Dit is ons doel en onze merkbelofte:
  • Meer omzet
  • Hogere klantvriendelijkheid (8+)
  • Uw salesfunnel en verkoopconversies binnen 5 minuten te tonen.
  • Tijdsbesparing in het verkoopproces

Het plan

Een goede CRM strategie: Strakke verkoopprocessen met goede opvolging van leads/offertes, klantvriendelijkheid verhogende initiatieven, inzicht in prestaties wat leidt tot verbeterde resultaten. Ja, dan kunnen we de marketing euro’s gaan besteden, want dan staat er een solide basis zodat geen euro te veel wordt vergooid! (Want we hebben dan inzicht in welke kanalen omzet opleveren, en wat bijv. Google Adwords oplevert..)
Gezamenlijk bekijken wat uw CRM strategie wordt. Onze IT-oplossingen ondersteunen hierbij in de uitvoering van de strategie. En ja, natuurlijk is dat schaalbaar. Op naar groei!
Mensen in de organisatie
De mensen in de organisatie zijn heel belangrijk. Zij kunnen groei aanjagen, maar ook juist afremmen. Zoals Peter Drucker het zegt: “The bottleneck can you find mostly on the top of the bottle.” Wij trainen de mensen in de organisatie alleen op het gebied van Managementinformatie en besluitvorming en in het gebruik maken van het CRM-systeem. De directeur moet uiteindelijk om leren gaan met de stuurcijfers, wij helpen hierbij graag.
Strategie
Strategie definiëren we kort als “het plan van aanpak om (langer termijn) doelen te bereiken onder competitieve omstandigheden.” Om een goede strategie te bedenken hebben we een heel scala aan tools en kennis. Onderdelen van een strategie zijn onder andere het formuleren van een visie en missie, maar ook vooral het nadenken over wat u anders maakt dan uw concurrent. Ook doelen stellen valt onder strategie. Waar wilt u heen groeien?
Uitvoering
Een juiste uitvoering van de strategie bepaald of het succes of falen wordt. Ook zijn er veel tools die u kunnen helpen bij de uitvoering. Hoe implementeert u het CRM? Hoe geven we de verkoopprocessen vorm? Welke managementinformatie bespreken we wekelijks? Wat gaan we bijsturen? Hoe gaat het met de cashflow? En vooral, heeft u de discipline om de (juiste) dingen te blijven doen? Een juist gebruik van het CRM is belangrijk. Bovendien wordt managementinformatie cruciaal!

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Vraag het ons!