Barcode scanner in Zoho

Barcode scanner in Zoho

Barcode scanning met Zoho

Met de applicatie Zoho Creator, kunnen we een barcodes en QR-codes scannen. Dit is handig bij voorraadbeheer, maar kan ook allerlei andere functies hebben. Met Creator kunnen we het scannen van een barcode invoegen in een proces. Een handige mobiele applicatie, waarmee veel tijd kan worden bespaard.

Verhuur en keuringsprocessen

Afgelopen maand hebben we deze barcode-scanner applicatie gecombineerd in een keurings- en verhuurproces. Alle verhuurde apparaten bevatten een barcode, en met 1 keer scannen herkent het systeem Zoho het apparaat. Deze staat dan bijvoorbeeld ingecheckt. Omdat Zoho Creator goed integreert met Zoho CRM, kan je direct bij de klant zien welke apparaten deze klant heeft. Dit is vooral handig bij keuringsprocessen. Een klant heeft verschillende apparaten, die op verschillende data gekeurd moeten worden, elk jaar opnieuw. Elk jaar kan er een automatisch mailtje uitgaan met een oproep, gevolgd door een taak voor de binnendienst. Als een apparaat binnen komt is het een kwestie van scannen (stap 1 in het proces), en het intakeproces doorlopen via de applicatie. Een opmerking hier, een foto daar. En afhandelen maar!

Voorraadbeheer

Met de het scannen van codes kan ook gemakkelijk de voorraad worden bijgehouden. Dit in combinatie met facturatie en inkoop vanuit Zoho, kan een prima oplossing zijn voor uw voorraadbeheer. Meestal letten wij er wel op dat het relatief eenvoudige voorraad is, zonder al te veel combinaties van componenten en dergelijke. Het is uiteindelijk geen vervangen voor een stevig ERP-pakket, maar wellicht wel voldoende voor uw voorraadbeheer.

Zoho Creator

Met Zoho Creator bouwen wij alle processen die niet binnen de huidige oplossing van het CRM of andere Zoho applicatie vallen. Er zijn veel maatwerkprocessen die op deze manier handig vorm gegeven kunnen worden. Wij helpen u met het uitdenken en tekenen van de processen, en zetten het om in een handige applicatie. In een vorm van een soort workflow, waarbij u stapsgewijs door een proces kan lopen. Erg handig!

Lees hier meer over Zoho Creator >>

Als Zoho consultants helpen wij u graag bij het digitaliseren van uw processen! Neem contact op >>